miércoles, 10 de diciembre de 2014

Despre statutul PMP

Romanului (ca natie) cei 50 de ani de comunism i-a distrus "spiritul civic", i-a distrus "spiritul actionarial".
De aceea el, in loc sa inceapa sa participe (macar) in plan politic, sa participe spre a "dezbate" prefera sa o faca pe la colturi, pe la cozi sau, mai nou, in facebook.
Politica este nelipsita din viata omului, de cand a inceput specia umana sa foloseasca "mintea" si va ramane nelipsita, intotdeauna.
Politica este (ca si sportul, spre ex) de doua feluri: "de maidan" (sau "maidaneza", sau "barfa") si "omologata" ("institutionalizata").
Daca am lua spre exemplu "boxul" putem spune ca practicat in cadrul primei grupe (cea maidaneza), "boxul" nu e "box" ci "bataie" (fara regula), in timp ce practicata la nivel institutionalizat "bataia" este "box" (se supune unor reguli, unor arbitraje, unor clasificari).
In timp ce in prima grupa (cea maidaneza) meschinaria joaca "pe teren propriu" (ca la ea acasa) in cea de-a doua grupa (cea institutionalizata) meschinaria joaca in deplasare (putand fi surprinsa in "flagrant" si . . . penalizata"




Am sa incep prezentarea anumitor puncte ale Statutului PMP, in speranta de a trezi interes eventualului cititor de a-l studia si a decide apoi, in cunostinta de cauza, daca joaca acest joc (denumit PMP) sau nu.
Stim cu totii ca daca vrem sa jucam "table" respectam niste reguli, daca vrem sa jucam "tabinet" ne supunem regulilor "tabinetului" iar daca vrem sa jucam "volei" nu ne supunem regulilor de fotbal.
Asa si in cadrul "jocurilor" politice, cine vrea joaca PSD, PNL, PPDD, UDMR, ma rog, joaca jocul cu care isi gaseste cele mai convenabile lui, compatibilitati. Eu caut parteneri sa jucam "PMP" si pentru asta incerc sa prezint cate ceva din statutul acestui "joc" (politic) si o sa prezint mai ales acele parti care cred eu ca ajuta cel mai bine pe acel "cetateanul european roman" rezident legal in vreuna din tarile UE:

Mai intai, gasim la Capitolul 3, art 24 , precizarea:
Organizarea interna a Partidului Miscarea Populara la nivelul romanilor de pretutindeni (diaspora si comunitatile istorice) membri PMP se constituie in structuri organizatorice asimilate unei "filiale judetene":

Mai departe ma baga in confuzie pentru ca in cadrul organizatiilor locale gasesc stabilit "minime" cuprinse intre un minim de 9 membrii (in cazul satelor) si 35 de membrii in cazul organizatiilor municipale.
Dar vine o alta prevedere care zice ca "filiala judeteana se constituie daca are un numar de cel putin 150 de membrii, cuprinsi in cel putin 10 organizatii locale din judet".

La acest capitol fauritorii statutului zic eu ca trebuie sa mai retuseze tinandu-se cont ca "afara", densitatea pe kilometru patrat a "locuitorilor romani" este alta decat densitatea acelorasi "locuitori romani" dinlauntru (Romania 84 loc/kmp, Spania 80 loc/kmp), dupa cum si distanta dintre casele sau localitatile din afara sunt departe de a fi asemanatoare celor din interior.

No hay comentarios:

Publicar un comentario