miércoles, 11 de febrero de 2015

Compromisul sufletesc

Oamenii sunt (dintotdeauna), din punct de vedere sufletesc, de doua feluri: oameni care fac "compromisuri sufletesti" (isi comercializeaza sufletul) si oameni care nu negustoresc in materie de suflet.
Pornind de la definitiile pe care le gasim in sectiunea "Sujeto de derecho" (subiect de Drept), este de spus ca fiecarei persoane ii revin la randul ei doua componente:
 - o componenta fizica (hai sa ii zicem "partea hard"), corespondenta a definitiei: "De existencia visible, naturale o persona física "
 - o componenta idonea (hai sa ii spunem "partea soft"), corespondenta a definitiei "De existencia ideal, persona jurídica o persona moral"


Coborand la "oile noastre", fiind in plina dezbatere in societatea romaneasca cazul "Elena Udrea", si vazand efortul lui Traian Basescu de a-si spune cuvintele bine ticluite (spre a nu-i mai putea fi rastalmacite in fel si chip),
vin si eu si mai adaug alaturi de cuvintele domniei sale in care spune ca, pana atunci cand Justitia insasi nu va pune antetul "vinovat" pe numele Elenei Udrea, Traian Basescu nu va inceta sa creada in ea.

Ultima (cronologic vorbind) declaratie a lui Traian Basescu o expun aici, in continuare:

Traian Băsescu a declarat că are încredere că Elena Udrea va fi capabilă să îşi dovedească nevinovăţia. „Cred în omul ăsta, a fost partenerul meu politic, un om loial”, a spus el.

„Justiţia este corectă, nu eu voi discuta justiţia pe care am susţinut-o în independenţa ei. În ceea ce o priveşte pe Elena, convingerea mea e că în instanţă va fi capabilă să îşi dovedească nevinovăţia.Cred în omul ăsta indiferent cât de supăraţi sunt toţi pe mine că încă nu o abandonez. Nu pot să abandonez ideea că un om care mi-a fost atât de loial, peste noapte devine un om indezirabil”, a declarat Traian Băsescu.

„A fost partenerul meu politic, singurul care a mai rămas sau printre foarte puţinii care au rămas dintre foştii lideri ai PDL. Aşa cum eu o ştiu, se va bate să îşi dovedească nevinovăţia. Singurul moment în care aş putea să-mi schimb poziţia ar fi dacă judecătorii, când se va termina procesul, vor decide altfel”, a adăugat fostul preşedinte.Eu insa (autor al acestui blog) merg mai departe si cred in Elena Udrea dincolo de verdictul judecatii umane din motive pe care am sa le expun imediat ce Timpul mi-ar permite asta.
.............................................................................................................................................................

No hay comentarios:

Publicar un comentario